Facebook Logo Transparent
 Man - Fre: 8:00 - 16:30 |
  35 97 62 60 |
  414 419 04 |

Her er et utvalg av EP sine trucker.

lithium ion battery detail 2842400 640

Litium-ion-batterier har eksistert i ganske lang tid nå, men teknologien blir stadig forbedret og tilpasset for å passe inn i kravene i det moderne liv. Litium-ion-batterier brukes i et bredt spekter av applikasjoner, fra bærbar elektronikk til elektriske kjøretøy.

Hva er det som gjør disse batteriene så spesielle? Vel, de gir en rekke fordeler i forhold til tradisjonelle batterier, for eksempel forbedret energitetthet, lengre levetid, større sikkerhet og et bredt spekter av størrelser og former. De tilbyr også en rekke fordeler i forhold til blybatterier, for eksempel lettere vekt, raskere ladetider og et større spekter av spenninger å velge mellom.

Teknologien bak

Teknologien bak litium-ion-batterier er ikke altfor komplisert, men det krever en god forståelse av hvordan batteriet fungerer. Den vanligste typen litium-ion-batteri er litium-ion-polymerbatteriet, som bruker en gel-lignende elektrolytt laget av et polymermateriale, som polyetylenoksid, for å lagre energi. Energien i disse batteriene produseres når batteriet lades.

Ladeprosessen

Under ladeprosessen beveger litiumioner seg fra anoden til katoden, noe som resulterer i en kjemisk reaksjon som produserer elektroner og elektrisk strøm. Elektronene beveger seg deretter tilbake til anoden som skal lagres som energi, mens ionene forblir ved katoden. Når batteriet er utladet, reverserer prosessen, og litiumionene beveger seg fra katoden til anoden, og frigjør elektronene.

Ingen vedlikehold - resirkuleres

Dette frigjør energi i form av elektrisitet, som deretter kan brukes til å drive hvilken enhet batteriet driver. Fordelene med litium-ion-batterier stopper ikke der. De er også mye mer miljøvennlige enn blybatterier, da de ikke inneholder farlige materialer og er mye lettere i vekt. De krever heller ikke vedlikehold og kan resirkuleres, noe som gjør dem til et mye mer bærekraftig valg for miljøet.

Litium batteri - miljøvennlige

Samlet sett er litium-ion-batterier et godt valg for en rekke bruksområder, fra bærbar elektronikk til elektriske kjøretøy. Ikke bare gir de en effektiv og pålitelig strømkilde, men de er også mye mer miljøvennlige enn tradisjonelle batterier. Med sin lave vekt og lange levetid blir litium-ion-batterier stadig mer populære, og med fremskrittene i teknologien, er de sikker på å holde seg i lang tid fremover.

Varer mye lengre enn blybatterier

Litium-ion batterier har en livssyklus på 3000 eller mer, sammenlignet med bare 500-1000 sykluser i bly/ syre batterier. Litium-ion batterier varer vanligvis flere ganger antallet sykluser enn blybatterier, noe som fører til en lengre effektiv levetid for litium-ion produkter. Sykluser telles også i % av ladningen i stedet for en syklus hver gang du kobler batteriet til laderen.

Dette betyr: 10% lading er 1/10 av en syklus med et Li-Ion batteri, mens en 10% lading ved et bly syre batteri er 1 full syklus.

Blybatterier - fulladet syklus på 8-12 timer

Mens blybatterier alltid trenger en fulladet syklus på 8-12 timer for å holde batteriene i balanse, liker LI-Ion-batterier virkelig muligheten som kortere ladetider gir. De kan plugges i veggen og lades i 10 minutter i løpet av en lunsjpause. Dette gir en unik måte å jobbe skift på og redusere den totale Ah som bæres rundt i trucken.

Høy effekttetthet

Litium-ion batterier har høy effekttetthet som gjør at litium-ion batterier er relativt små og lette. De har bare en tredjedel av vekten av blybatterier. Dette gir produsenter som EP muligheten til å utvikle truckene med høyere standarder for ergonomi, større benplass og bedre ytelse på grunn av mindre størrelse og vekt på batteriene.

EP er markedsleder innen Li-ion teknologi, og produserer også for flere andre truckmerker.

Ladetider

Et bly/ syre batteri trenger 8 timer for å lades helt opp.

Med litium-ion batteri tar det 2-3 timer.

  • 2 timer - 80 %
  • 1 time - 50 %
  • 10 min - 7 %

Dette gjør det ideelt å lade i f.eks matpausen. Da vil dere få ekstra strøm som gjør at trucken kan brukes hele skiftet på jobb, ved kontinuerlig bruk.

 

 

 

Finner du ikke det du søker?

Ta kontakt på telefon:
35 97 62 60

Vi har det meste!

Spesialister på truckdeler og utstyr

og utstyr for håndtering av gods

Developed by:

Inova light logo transparant 22